همه چیز در مورد درب آسانسور

درب آسانسور در یک سیستم آسانسوری، به طور همزمان دارای دو جنبه ایمنی و تزئینی است، در نتیجه از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، در ضمن باید در هنگام نصب آن مانند قسمت های دیگر مکانیکی آسانسور، دقت زیادی انجام پذیرد، زیرا کمترین بی دقتی ممکن است موجب تحمیل زیان های مالی فراوانی شود.

در یک دستگاه آسانسور به طور کلی از دو نوع درب طبقه (که به تعداد توقف های آسانسور می باشد) و درب کابین ( که روی کابین آسانسور نصب شده است) استفاده می گردد.

درب طبقه آسانسور

درب طبقه آسانسور درب هایی هستند که در محل ورودی طبقات به کابین قرار می گیرند. درب طبقه، ایستگاه آسانسور در هر طبقه از ساختمان از چاه آسانسور جدا می‌کند؛ که این امر باعث از بین رفتن خطراتی نظیر سقوط به چاه یا برخورد با کابین در حال حرکت می شود. درب طبقه تنها زمانی باز می‌شود که کابین در طبقه توقف کرده و درب کابین جهت ورود یا خروج مسافرین باز شده باشد. نوع و همچنین اندازه‌ی این درب به نوع کاربری آسانسور، فضا و استانداردهای موجود بستگی دارد.

درب طبقات انواع مختلفی دارد که می توان انواع لولایی، تلسکوپی ( از یک طرف بازشو )، سانترال ( از وسط بازشو ) و درب های آکاردئونی را نام برد. انتخاب نوع و اندازه بازشوی درب طبقات با توجه به طراحی آسانسور و متناسب با نوع کاربری و مطابق با استانداردها صورت می گیرد.

  • درب لولایی

    درب های لولایی ساده ترین و ارزان ترین نوع درب طبقه هستند. درب های لولایی به فضای بسیار کمی از نظر عرض درب نیاز دارند زیرا شامل فقط یک درب و یک چارچوب ساده است. ایراد این درب ها این است که با زاویۀ ۹۰ درجه نسبت به دیوار باز شده و در نتیجه باعث مسدود شدن راهرو می گردند. این نوع درب ها برای آسانسورهای ساده و ارزان قیمت که فقط برای تعداد توقف پایین در نظر گرفته شده اند مناسب می باشند. از دیگر ایرادات این درب ها عدم کنترل زمان باز و بسته شدن است که این مورد در چرخه رفت و برگشت آسانسور تاثیر زیادی گذاشته و باعث افزایش زمان ترافیک ساختمان می گردد.

  • درب لولایی آسانسوردرب سانترال

    در مدل سانترال، دو قسمت درب به طور همزمان به هم نزدیک و یا از هم فاصله می‏گیرند. باز و بسته شدن این درب با سرعت بالایی نسبت به مدل تلسکوپی صورت می گیرد. که این باعث صرفه جویی در زمان می شود و می توان از آن در ساختمان های بزرگ و آسانسور هایی که جنبه حیاتی دارند استفاده کرد. مدل سانترال از نظر ظاهری بسیار جذاب می باشد.

درب سانترال آسانسور | شرکت آسانسور در اصفهان

  • درب تلسکوپی

    در مدل تلسکوپی درب از یک طرف باز شده و همانطور که گفته شد مدت زمان بیشتری نسبت به مدل سانترال برای باز شدن صرف می کند.

درب تلسکوپی آسانسور | شرکت آسانسور در اصفهان

اجزای سازنده‌ی درب آسانسور

درب‌های ‌آسانسور نیز مانند دیگر تجهیزات آسانسور از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است. برخی از این قطعات در انواع درب‌های آسانسور مشترک بوده و برخی دیگر تنها برای یک نوع خاص از درب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • دیکتاتور

    وظیفه‌ی این قطعه در درب های اسانسور، جلوگیری از برخورد و ضربه شدید درب با قسمت‌های کابین است. وجود این قطعه در سیستم درب آسانسور باعث نرمی و آرامی باز و بسته شدن درب آسانسور می‌شود.

  • مگنت

    این قطعه برای ایمنی درب آسانسور به کار گرفته می‌شود. به این صورت که هنگام رسیدن درب به طبقه قفل درب بر روی مگنت فشار ایجاد می‌کند و باعث باز شدن درب می‌شود. مگنت درب آسانسور از یک سیم پیچ مغناطیسی و یک اهرم و جک تشکیل شده است.

  • سنسور

    نقش این سنسور تشخیص وجود یا عدم وجود شی یا شخص در جلوی درب و همچنین لابه‌لای در آسانسور می‌باشد. در دو نوع پرده‌ای و نقطه‌ای وجود دارد. در صورت وجود شی این سنسور اجازه بسته شدن درب و در نتیجه اجازه‌ی حرکت به آسانسور را نمی‌دهد.

  • کفشک

    محل قرارگیری این قطعه در بالا یا پایین کابین در امتداد ریل راهنما است. وظیفه‌ی کفشک‌ها هدایت درب برای باز یا بسته شدن است. کفشک لغزشی، ثابت و غلطکی از انواع کفشک‌های درب آسانسور می‌باشد.

سیستم محرک درب های آسانسور

برای باز و بسته کردن درب به صورت اتوماتیک موتور در نظر گرفته شده است که این وظیفه را به صورت ایمن انجام می دهد.
مکانیزم در درب های کابین در نظر گرفته شده است که به هنگام رسیدن به سر طبقه نه تنها درب کابین را باز می کند بلکه قفل درب طبقه را نیز درگیر میکند و باعث باز شدن آن نیز می شود همین طور این مکانیزم در هنگام بسته شدن درب کابین قفل درب طبقه را نیز به آرامی آزاد کرده و باعث بسته شدن آن می شود.
تا کابین بتواند بدون برخورد به این قفل ها به حرکت خود در شفت آسانسور ادامه دهد.
احتمال دارد درب یکی از طبقات از متریال دیگری برای ساخت آن استفاده شده باشد به طور مثال ممکن است درب طبقه همکف از جنس برنز باشد پر واضح است که وزن آن بیشتر از سایر درب ها می باشد و موتور کابین باید هم بتواند درب همکف که سنگنین تر است را باز کند و هم درب طبقات دیگر را به آرامی و بدون تنش باز کند.
سرعت باز شدن درب کابین مسکونی 0/3 متر بر ثانیه و برای اداری 0/5 متر بر ثانیه می باشد که تا 1 متر بر ثانیه قابل تنظیم است.
سیستم درب کابین ویتور مطابق استاندارد ISO4190 class 1 می باشد.
MDS1 یک درب تمام اتوماتیک کابین است که هدف عمومی آسانسورهای مونتاژی (پکیج) و ترکیبی (اسمبل) برای ساختمان های مسکونی و اداری استاندارد مطابق ISO4190 class1 طراحی شده است.

 

شرکت آسانسور در اصفهان


پشتیبانی و سئو: آوین نت